10 diciembre 2010

Els adjudicataris reclamen una rebaixa del lloguer i de l'IBI de zona residencial



Els inquilins dels nous pisos de lloguer social de Mas Duran, adjudicats per sorteig el 2 de desembre, han començat a presentar reclamacions a l'Ajuntament demanant una rebaixa del lloguer i de l'IBI.
L'empresa pública Adigsa, que gestiona els edificis, es va reunir ahir al col·legi Mas Rampinyo amb els nous adjudicataris i els va informar de les condicions del contracte de lloguer. La sorpresa per a la majoria va ser el preu mensual dels pisos, superior al cost aproximat que constava a les bases de la convocatòria, i que no inclou les despeses de la comunitat –més elevades en el edificis de només 8 veïns– ni l'IBI de zona residencial.
Segons Verónica Castillo, adjudicatària d'un pis de tres habitacions, "ens van dir que en cap cas pagaríem més de 400 euros, però en la pràctica si sumem la comunitat i l'IBI, ens puja a gairebé 600. Em sento molt decebuda".
Alguns inquilins es plantegen la possibilitat de renunciar als pisos en les condicions actuals,
decisió que hauran de prendre abans de la signatura dels contractes prevista dijous vinent. (LaVeu.cat)
Por un lado decir que las bases de la convocatoria son de obligado cumplimiento por parte de Adigsa salvo que el Ayuntamiento las haya cambiado sin su permiso y en ése caso la responsabilidad sería del Ayuntamiento, por lo que la oposición debería dedicar un poco de tiempo a comprobar el tema. Y por otro lado, comentar que salvo el Parc de Can Oller y de refilon ninguna zona de Montcada merece la calificación de Zona Residencial para el IBI y si no se lo creen paseen por Santa María de Montcada por ejemplo que también está considerada Zona Residencial.

1 comentario:

Unknown dijo...

La calificacion de zona residencial en Montcada Santa Maria, se adjudico cuando se realizo el proyecto de avenida en el lateral de la riera de Sant Cugat.

El proyecto nunca se llego a efectuar, pero la recalificacion si.

La zona residencial llega hasta la Font Pudenta, concretamente hasta el Passatge Rondalles.