18 agosto 2011

Frau de Llei a l'ajuntament de Montcada i Reixac

Artículo del 4 de febrero escrito por David Passarell Serred, despacho de Abogados especializados en Derecho Urbanístico y gestión del suelo.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ho ha aconseguit. La Directiva de serveis, així com la Llei de liberalització de serveis no han pogut amb aquest ajuntament. La Directiva de serveis té com a objectiu eliminar el requisit d’haver d’obtenir llicència prèvia per a la posada en marxa de la majoria d’activitats económiques. L’ajuntament de Montcada i Reixac, en aplicació de la Directiva, ha fet una ordenança municipal d’activitats, en aplicació del principi anterior, però -i aquí està la trampa-disposa com a requisit previ que quasi totes les comunicacions d’inici d’activitat hagin de presentar un certificat de compatibilitat de l’activitat amb el planejament urbanístic, que , evidentment ha d’emetre el propi ajuntament, prèvia sol·licitud de l’interessat.
A Montcada i Reixac, mitjançant frau de llei, s’obliga a tot ciutadà a sol·licitar un certificat urbanístic per a la majoria d’activitats, que és equivalent a l’anterior sistema de llicència prèvia, doncs si no s’entrega el referit certifcat positiu, no es pot comunicar l’inici de l’activitat.
La Directiva de Serveis 2006/123 és un bon exemple de disposició normativa per a evitar o atenuar la corrupció, i fomentar l’ativitat económica, i ho fa mitjançant l’aplicació sistemàtica de tres principis fonamentals a tota norma procedimental, a saber:
Primera: Només pot exigir-se llicència prèvia per a la posada en marxa d’una activitat econòmica per raó imperiosa d’interés general. Això es fa per a evitar que s’hagi de passar per "l’embud" si es vol posar en marxa un negoci o que només obtinguin llicència els amics de l’alcalde o del polític o funcionari de torn.
Segona: El silenci administratiu ha de ser sempre positiu i només per raó imperiosa d’interés general podrà ser negatiu.
Tercera: -Els procediments i tràmits d’autorització hauran de ser clars, donar-se a conèixer amb antelació i ser adequats per a garantir als sol·licitants que la seva sol·licitud rebi un tracte objetiu i imparcial.

Cap dels tres principis anteriors caracteritzen l’actuació dels ajuntaments catalans, que segueixen amb l’inèrcia franquista d’intervencionisme màxim i anul·lació de l’individu.


Enlace al blog de David Passarell Serred:
http://dret.blogia.com/2011/020401-frau-de-llei-a-l-ajuntament-de-montcada-i-reixac.php

SI SUPIÉRAMOS TODA LA VERDAD DE LO QUE SE MANEJA EN EL AYUNTAMIENTO DE MONTCADA........................................?????????????????

El titular lo dice todo: FRAUDE DE LEY EN EL AYUNTAMIENTO DE MONTCADA I REIXAC

No hay comentarios: